Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Nr 1 February, 2011 TEMA: Fedme som samfundsproblem

18. February 2011

Hvad gør vi ved fedmeepidemien

Den vestlige verden står overfor en alvorlig fedmeepidemi. Men hvorfor bliver nogle mennesker fede, når andre ikke gør? Og hvad gør vi ved det?
Tre videointerviews

Af Jørgen Madsen, red.

 

Overvægt er let at konstatere men vanskeligt at forklare. Sundhedsforskerne har efterhånden en sikker forståelse af, hvilke faktorer der er i spil, når mennesker bliver  overvægtige. Forskellige personer reagerer imidlertid forskelligt på forskellige nærings- og andre nydelsesmidler både fysisk og psykisk, men fælles har de overvægtige den svære kamp med at indtage for meget.

Teknologidebat har talt med praktiserende læge, seniorforsker og dr.med Lotte Hvas om problemet. Hun er også medlem af Etisk Råd, hvor hun særligt interesserer sig for forebyggelsens etik.

 

Hør og se også interview med Frederik og Nina som begge er tidligere overvægtige: Den ene er sluppet af med sin overvægt med en livsstilsbehandling og den anden har gennemgået en operation.

 

Videoer

See video
Fedme som samfundsproblem - To erfaringer

Interviews med Frederik og Nina om at leve med overvægt

See video
Fedme som samfundsproblem - To forandrede liv

Inteview med Frederik og Nina om at være henholdsvis livsstilsbehandlet og opereret for overvægt

See video
Hvad gør vi ved fedmeepidemien?

Interview med læge Lotte Hvas om forebyggelse af fedme

Fedme som samfundsproblem

Social ulighed i fedme og sundhed

Gode byer - sunde byer

Hvad gør vi ved fedmeepidemien

’Det fede topmøde’ 05

Ting vi har set i fremtiden

På vej mod sunde byer - cyklisme i København, New York og Bogotá