Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Nr 1 September, 2010 TEMA: Teknologivurdering

1. September 2010

På forskningsseminar om global borgerinddragelse

Global borgerinddragelse så sin spæde begyndelse da World Wide Views on Global Warming blev gennemført i september sidste år. Internationale forskningsmiljøer har efterfølgende vist stor interesse for projektet. Teknologidebat tog på forskningsseminar om fremtiden for global borgerinddragelse.

Af Mads Laurids Petersen

2009 gennemførte Teknologirådet i samarbejde med partnerorganisationer fra hele kloden verdens første globale borgertopmøde World Wide Views on Global Warming (WWViews) i forbindelse med FNs klimakonference COP15.

Borgertopmøder har i den vestlige verden været gennemført på både nationalt og regionalt niveau. Men det er første gang, at man har inddraget borgere fra alle dele af verden i den samme deliberative proces.

Derfor har WWViews mødt stor interesse fra forskningsmiljøer, der beskæftiger sig med emner som globalisering, medborgerskab, borgerinddragelse og demokratiudvikling. Både forskere, der var en aktiv del af WWViews, og forskere der har fulgt med på sidelinjen, har taget projektet til sig og inddrager det nu i deres forskning.

På initiativ af professor Richard Worthington fra Panoma College i Californien blev der i juni måned i år indbudt til forskningsseminar i Snekkersten, nord for København.

Her blev WWViewsprocessen vendt og overvejet. Lokale erfaringer blev delt og forslag til fremtidige WWViewsprojekter blev udviklet.

Teknologidebat var med og snakkede med tre internationale forskere om såvel de forskningsmæssige som de praktiske perspektiver for global borgerinddragelse i fremtiden.

Læs mere om World Wide Views on Global Warming her.