Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Kort Nyt 30. June 2011 Ny bestyrelse i...

Ny bestyrelse i Teknologirådet

Ministeren for videnskab, teknologi og udvikling Charlotte Sahl-Madsen har pr. 1. juni 2011 beskikket en ny formand for Teknologirådets bestyrelse samt to nye bestyrelsesmedlemmer.

De tre nye bestyrelsesmedlemmer træder i stedet for tidligere formand Poul Ernst Rasmussen, Elisabeth Arnold og Christian Koch.
Bestyrelsen består nu af følgende medlemmer:

 • Formand Anette Toft, direktør, Landbrug og Fødevarer
 • Maja Horst, lektor ved Copenhagen Business School
 • Lars Aagaard, direktør Dansk Energi
 • Hanne Severinsen, fhv. medlem af Folketinget
 • Anne Brændstrup, chefkonsulent, IBM
 • Niels Bertelsen, formand for Fagforbundet af IT-professionelle
 • Eskild Hansen, Head of European Design Center at Cisco
 • Trine Bendix Knudsen, Sekretariatsleder for Dansk Folkeoplysnings
 • Jacob Aagaard Harder, centerchef, Kommunernes Landsforening
 • Tine Tjørnhøj-Thomsen, Lektor, Viceinstitutleder, Københavns Universitet
 • Kim Simonsen, formand i HK