Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Kort Nyt 20. October 2011 Nye politiske...

Nye politiske arbejdsformer

Med en direkte henvisning til Teknologirådet vurderer Mandag Morgen øget borgerinddragelse i den politiske proces som en væsentlig faktor i genskabelse af befolkningens tillid til politikerne.

Mandag Morgens udgave den 26. september 2011, henviser direkte til flere af Teknologirådets projekter, hvor borgerinddragelse er et omdrejningspunkt: WWViews’ anbefalinger til klimatopmødet og CIVISTI om EUs forskningspolitik.

MMs analyse viser en historisk lav tillid blandt borgerne til at politikerne træffer de rigtige beslutninger. En række interviews med forskere og eksperter peger på flere forhold som politikerne bør forholde sig til for at igen at opnå borgernes tillid, først og fremmest øget borgerinvolvering. Høringer, borgertopmøder og andre metoder til borgerkonsultationer kan genskabe den tætte kontakt mellem borgere og politikere og styrke videngrundlaget for politiske løsninger. Anders Jacobi, projektleder i Teknologirådet, citeres i nyhedsbrevet for en udtalelse om, at gode erfaringer fra kommuner, regioner og EU kan overføres til nationalt niveau.

Læs mere i hæftet ’Nye politiske arbejdsformer’, udarbejdet af Teknologirådet i samarbejde med Danske Regioner.

Citat fra hæftet: ”Det nye er, at skabelse af politiske løsninger ikke kun ses som et håndværk for politikere, men mere som en proces, som kan optimeres ved at skabe konstruktive samspil mellem borgere, eksperter, interessenter og politikere. Det gamle er, at politikernes ansvar for den endelige beslutning stadig holdes intakt.”

Læs eller download hæftet ’Nye politiske arbejdsformer’ her

Læs artiklen 'Christiansborg skal inddrage borgerne' her - Mandag Morgens artikel 26. september 2011 om mere borgerinddragelse