Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Kort Nyt 20. October 2011 Tingenes internet

Tingenes internet

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

Workshop
Tingenes internet har afholdt en workshop med en række eksperter tirsdag den 4. oktober. Workshoppen om 'Tingenes internet' havde til formål at kvalificere og understøtte projektets videre forløb. Se både oplæg og interviews med oplægsholdere og to deltagere her

Om projektet
Den øgede mængde data skaber mange muligheder for effektivitetsforbedringer. Rejsekortet kan detaljeret registrere og analysere den kollektive transport, elektroniske patientjournaler kan effektivisere sygehusvæsenet og videoovervågning kan sammen med ansigtsgenkendelse analysere menneskers ageren og handlen i butikker og i det offentlige rum med henblik på sikkerhed og forbedringer. 

Mulighederne for internettets fremtidige brug er mange og udviklingen er hurtig og til tider uoverskuelig. Tendensen har været at flere og flere ting, som tidligere tilhørte privatlivet, nu i højere grad bliver til genstand for dataindsamling. Det gør lovgivningen og den offentlige debat omkring privatlivets fred måske endnu mere aktuel end nogensinde før.

Gennem workshops og borgermøde sætter teknologirådet fokus på fem temaer i forbindelse Tingenes Internet, blandt andet Lovgivning, Anvendelsesmuligheder og Etik. Projektet løber indtil november 2012 og afsluttes med en opfølgende artikel.