Nyt digitalt temanummer seks gange om året. Til eksperter, fagfolk, politikere og den almindeligt interesserede borger

Teknologirådet
Teknologidebat
Nyt fra rådet
23. January 2012
Teknologirådet -

Teknologirådet koordinerer PACITA - Parliaments and Citizens in Technology Assessment. Projektet er finansieret af EU's 7. rammeprogram. Projektet løber over 4 år med partnere fra 15 europæiske lande frem til projektets afslutning i april 2015. I projektet arbejder etablerede PTA institutioner som Teknologirådet sammen med forskningsinstitutioner i Syd- og Østeuropæiske lande, der ikke har en parlamentarisk forankret teknologivurderingsinstitution.

>>
23. January 2012
Teknologirådet -

Hvordan skal Danmarks indsats over for vores biodiversitet se ud? Det skal 200 borgere tage stilling til, når de mødes den 28. januar 2012 i Odense for at hjælpe Miljøministeren med at udstikke retningen for indsatsen.

>>
20. October 2011
Teknologirådet -

Projekt om tingenes internet. Indtil de seneste år har internettet været begrænset til internetbrowseren på en computer, men med stadigt mindre netværksmoduler og øget processorkraft breder internettet sig nu til stadigt flere og mindre enheder. 

>>

Vis Alle

Teknologi kort
Technology Review - 20. October 2011
Proteser der kan føle - Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved. >>
Technology Review - 20. October 2011
Silikonebatterier med 30 % længere levetid - Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %. >>
Technology Review - 12. October 2011
Tv der kender dine vaner - For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser.  >>

Vis Alle

Teknologi Kort

Proteser der kan føle

20. October 2011

Et studie ved Duke University Medical Center har taget et skridt mod at udvikle protester, der kan bevæge sig med tankens kraft og samtidig mærke, hvad det rører ved.

Silikonebatterier med 30 % længere levetid

20. October 2011

Elektroder i lithium-ion batterier, der er bundet sammen på en ny måde kan forlænge levetiden på batterier op til 30 %.

Tv der kender dine vaner

12. October 2011

For under 500$ er det muligt at købe et tv, der ud fra de programmer du ser, kan tilpasse internetsider og reklamer til dine interesser. 

Robonaut R2 sender”tweets” fra rummet

12. October 2011

Robotten R2 er blevet aktiv på twitter og har 40.000 ”followers”. Robotten kan svare på spørgsmål og sender fødselsdagshilsner.

Rul i fremtiden din telefon sammen

12. October 2011

Forskere ved University of California i Los Angeles er i gang med at udvikle et materiale, der potentielt kan få fx telefoner til at blive større og mindre eller rulles sammen.

Hjerneskanninger kan måle smerte

12. October 2011

Smerte er en subjektiv følelse, som læger altid har haft svært ved at vurdere. Et nyt studie fra Standford University viser, at læger ved hjælp af MRI skanninger og en algoritme kan aflæse hjerneaktiviteten og dermed bestemme om en person har smerter eller ej.

Mål din søvn med dit nattøj

30. June 2011

En lille chip i lommen på nattrøjen kan ud fra åndedrættet vurdere søvnmønstre. Chippen lagrer information om åndedrættet, og analyserer dermed en persons søvn.

Japanske “katteører” viser dit humør

30. June 2011

Japanske opfindere har designet elektroniske katteører, der bevæger sig ligesom kattes ører og viser menneskers sindstilstand, ved enten at ligge fladt eller stå lige op.

Mulighed for at udvikle usynlighedskapper

30. June 2011

En ny printeteknik gør det muligt at fremstille nok metamateriale til at fabrikere night-vision usynlighedskapper og andet science fiction lignende udstyr.

Et 'spejl-trick' kan forbedre Blue-ray discs

18. November 2010

Et trick med lys kan give mikroskopiske billeder et skarpere 3D fokus. Med et drej kan teknikken stable flere datalag.

Organer fra scratch

18. November 2010

"Byggesten" som indeholder gels eller næringspræparater ændrer celler til forskellige typer væv.

Robot til hjerteoperation

18. November 2010

Robotarm anvendt for første gang ved særlig hjerteoperation

Nano-tebrev ’brygger’ rent drikkevand

1. September 2010

Sydafrikanske forskere har opfundet en simpel og billig teknologi til at rense beskidt vand.

Scientific Social Responsibility

1. September 2010

Løber forskere og dermed videnskaben fra deres sociale ansvar når de deltager svindende lidt i klimadebatten?

New York Metro i 2016

1. September 2010

Det er ikke kun i København der bliver gravet metro. I New York City arbejder en gigantisk tunnelmaskine på ca. 250 meters længde og på højde med et to-etages på at færdiggøre en helt ny metrolinie under Second Avenue.